de eerste dagen zijn voorbij gegaan... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu de eerste dagen zijn voorbij gegaan... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

de eerste dagen zijn voorbij gegaan...

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

17 September 2008 | Verenigde Staten, New York

Ik kan nu twee dingen doen:
• mij verontschuldigen dat ik na drie dagen alweer een berichtje op mn site plaats OF
• lekker wat vertellen over mijn afgelopen drie dagen.
Ik ga lekker het tweede doen :)

UITSTAPJES
Zondag en maandag waren we lekker vrij. De eerste weken mogen we niet met minder dan vier personen de straat op. Dit omdat we midden in de getto wonen en dat de buurtbewoners weten dat we nieuw zijn. Dus gezien de veiligheid mogen we pas weg als we met z’n vieren zijn. Zelfs als we naar de winkel aan de overkant moeten…
Na twee weken mogen we met z’n drieën en later met z’n tweeën.

Na de kerkdienst ’s ochtends zijn we (vijf personen) de metro ingestapt en zijn naar de Brooklyn bridge gegaan. Vanaf deze brug zie je de skyline van Manhattan (het centrum van NY met al die hoge gebouwen). Ook zag je vanaf daar het Vrijheidsbeeld.
Echt een heel gek idee dat ik daar gewoon sta en alles in het echt zie!
Na de Brooklyn bridge zijn we (vijf personen) naar het centrum gegaan en hebben daar de sfeer van NY geproefd! Veel (soorten) mensen, andere verkeersborden en ga zo maar door…
Daar zijn we ook naar de kerk geweest. Midden in het centrum, op Time Square (de plek waar allemaal mega-reclameborden zijn) is een kerk. Daar zijn we naartoe gegaan. GEWELDIG! Midden in de drukte van NY God ontmoeten! Gelukkig werden er veel bekende nummers gezongen. Er was een groot koor en een Jazzband die ervoor zorgden dat we gelijk zongen.

Maandag zijn we met dezelfde mensen naar Manhattan geweest om te shoppen. Bijna de hele dag zijn we winkel in winkel uit gegaan :). Lomp veel schoenenwinkels!
Ik heb hele toffe all-stars gezien die ik graag wil hebben maaaaaar ze waren niet in mijn maat.
Nu heb ik dus een heel mooi project: zoeken naar DIE ENE all-stars in de goede maat! Tja… ;)

Graag zou ik willen dat ik kan vertellen hoe het is om daar in Manhattan te lopen maar dat gaat me echt niet lukken. Daarom zal ik wat losse, opvallende, bijzondere dingen vertellen.
• overal op staat zie je gele taxi’s
• k ben in de M&M shop geweest!!! Een winkel met alleen maar M&M spullen en alle soorten M&M’s. Niet 1, niet 2 maar 3 verdiepingen!
• Hoooooooge gebouwen om je heen
• Een Amerikaanse vlag wappert achter een brandweerwagen
• Bij de McDonald’s hebben ze hele lekkere yoghurt met bessen en aardbeien
• We zijn in een warenhuis geweest met slechts negen verdiepingen.

MIJN HUIS EN WERK
Nou… inmiddels heb ik drie keer lekker onder een warme douche gestaan :). Dus dat valt wel mee! Verder val ik snel in slaap en wordt wel wat vroeger dan normaal wakker :P. Ik kan dus niet meer lekker uitslapen hier! Maar ik heb tot nu toe nog geen last van alle meiden in de slaapkamer. Gelukkig :).
Er is hier iemand die een gitaar mee heeft die ik ook mag lenen! Dus ik heb lekker gitaar gespeeld!

De eerste lunch die we kregen was een hotdog MET chips erbij geserveerd!!!! YOEHOE! Nu mag ik legaal chips bij het eten nemen! En vandaag hadden we ‘bijna-prut’ bij de lunch! Voor degenen die niet weten wat dat is: witte bonen in tomatensaus met rookworst en gebakken aardappels. Maar hier misten de aardappels.

Gisteren (dinsdag) zijn we gestart met lessen.
Elke dinsdag t/m vrijdag zal ik met een team de Sunday Sidewalk School doen in een van de getto’s in New York.
Deze week krijgen we intensief les over de manier van werken. We leren hoe het programma in elkaar zit. Er is een heel schema wat je af moet werken voor de Sunday Sidewalk School.
De lessen zijn erg leuk en leerzaam. Ik kan alles goed volgen in het Engels. Het is alleen wel heel erg moeilijk om de oefeningen te doen in het Engels. Dan merk ik pas hoe klein mijn woordenschat is…

Zo… nu ga ik even andere mensen opzoeken. Ff weer sociaal doen ;).

• 17 September 2008 - 21:35

Willeke:

Yes! ik heb echt de eerste reactie!:) KLinkt echt heel goed gerda! En beter dat die douche nog een beetje warm is. Niets is lekkerder dan een warme douche smorgens;)

Pff en als ik dat zo hoor over NY en een warenhuis van 9(!) etages zit ik hier echt met mn mond open!

Heel veel succes met de voorbereidende lessen!

Groetjes Willeke

• 17 September 2008 - 21:38

Lien:

Hoi zusje,

Zit nog steeds achter de computer. Maar wou nu echt naar bed, maar las je nieuwe mail. Ga nu echt lekker slapen.

xx lien

• 18 September 2008 - 05:34

Willemieke:

Hey Gerda!

Klinkt allemaal supergaaf! Heel veel succes ook als je echt aan de bak gaat.
    enne.... oja... we hebben die hele lekkere yoghurt van de mc ook in NL :)

Groetjes Willemieke

• 18 September 2008 - 08:01

Karianne:

He Gerda,

wat een leuke verhalen! Echt een raar idee daat jij daar gewoon rondloopt! Succes met de lessen en veel plezier.

liefs Karianne

• 18 September 2008 - 13:45

Lotty:

Vet om te lezen Gerda!!
    Veel succes met je lessen en vette bless!!

• 19 September 2008 - 10:26

Inekeodink@orange.nl:

hallo Gerda,
    wat leuk om je verhalen zo te lezen, wat schrijf jij supper leuk en wat is er veel te zien en te doen. heel veel plezier nog,ik kijk uit naar je volgende brief.
    groeten uit Hardenberg,
    Ineke Odink

• 19 September 2008 - 10:51

Gerda:

Hey Gerda, wonderlijk om dit allemaal te lezen. Dat je er gewoon echt bent. Geniet ervan en succes met je lessen. Greetz Gerda

• 19 September 2008 - 15:07

Mien:

niet 4x gaan ruilen hè?
    als je die all stars hebt gevonden.. :P
    ik kom in rhode island terecht..! dat je het ff weet. vlieg 1 dec

• 21 September 2008 - 21:22

Elsbeth Dreschler:

Dag Gerda, wat geweldig dat je dit allemaal beleven mag. Ook leuk dat je tussen werk e studie door nog even lekker hebt kunnen winkelen. En dan die kerkdienst. Dat is wel even wat anders dan de GKV in Zwolle. Geniet maar van alle mooie dingen. Heel veel sterkte gewenst met de minder mooie dingen die je tegen komt. Liefs Elsbeth

• 21 September 2008 - 21:47

Marjolein:

Tof! En voel je vooral niet bezwaard als je 'alweer' een berichtje plaatst. Alleen maar leuk! Geniet!

• 23 September 2008 - 13:25

Derkelien:

He HEUW! Ik loop nu alweer hopeloos achter (2 dagen maarliefst) dus ik ga me nu onmiddelijk aanmelden voor de nieuwsbrief. Je stukjes zijn echt leuk om te lezen! Krijg wel een beetje een indruk. Vooral lekker blijven zoeken naar All-stars en lekker snaaien onder het eten! Heb je ook al een boterham met borrelnoten gemaakt, zoals in Beerze? :D
    Succes met alles.
    Liefs Derkelien

• 24 September 2008 - 14:35

Pauli:

he, die 'bijna-prut' mét aardappelen maar daar dus zonder aardappelen zal vast niet lekker zijn (aan de Klooienberglaan worden witte bonen in tomatensaus over het balkon gekieperd)
    én mijn vraag is, hoe noemen ze bijna-prut daarzo? 'almost-...-someting'?