Bronx worker! - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu Bronx worker! - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

Bronx worker!

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

24 September 2008 | Verenigde Staten, New York

Zeer verheugd mag ik u mededelen dat ik een Bronx werker ben! Dat betekent dat ik de Sidewalk Sunday School mag doen in een gedeelte van de Bronx (dat is een wijk in New York).

Vandaag zijn de teams ingedeeld. Ik zit in een team van zes mensen. Vijf vrouwen en een man (best zielig voor die man...)
Met deze mensen moet ik het de komende drie maanden uithouden! ;) Gelukkig zie ik het wel zitten met die mensen.

Na de bekendmaking van de teamindeling en kennismakingsspelletjes, zijn we op weg gegaan naar de Bronx. Daar zijn we naar de plaatsen gereden waar we de Sidewalk Sunday School (SSS) gaan houden. Per dag zullen we 1 keer de lange versie doen (ongeveer een uur volgens mij) en twee of drie keer een kortere versie.

Dinsdag t/m donderdag ga ik elke afternoon (middag) de wijk in om de S
sS te doen.
Elke vrijdagmiddag zal ik 'visitation' doen. Dan ga ik deuren bij langs om kinderen uit te nodigen voor de zondagschool op zaterdag (:)) en zondag. De eerste week zal ik dit met een stafmember doen maar die week erop zal ik het alleen moeten doen!
Op de zaterdag en zondag zal ik meerijden met een bus die kinderen op gaat halen vanuit de Bronx om ze naar de kerk (Indoor Sunday School) te brengen.
Elke maandag zijn we vrij. Maar dan zullen we huiswerk moeten doen... We krijgen namelijk een heus examen en moeten een portfolio maken!

Deze week is verder nog teambuilding en voorbereiden voor volgende week. Dan gaan we ECHT op pad en de SSS doen! YES! Ik moet zeggen dat ik er wel naar uitkijk hoor, ook al vind ik het erg spannend wat ik allemaal wel/niet tegen ga komen. (mmm de zin loopt niet echt maar je snapt het vast wel)

Verder hebben we de afgelopen week 2 vrije dagen gehad! Zaterdag en maandag.
Zaterdag zijn we naar Ground Zero en de Wallstreet geweest.
Maandag heb ik een kusje gegeven aan het vrijheidsbeeld. (zie foto)

En en en.... ik heb mn welbegeerde all-stars!!! (zie foto) Inmiddels weten alle interns dat ik nieuwe schoenen heb en dat ik er erg trots op ben.
M'n intern moeder (er is een echtpaar die voor ons zorgt) vindt ze ook erg mooi en gaat ze ook kopen :).

Zo... en nu ga ik lekker slapen.

Maar eerst nog erg bedankt voor alle reacties :) k word er helemaal blij van!
OW... en willen jullie bidden voor de kinderen in de Bronx? Dat ze de liefde van Jezus mogen zien en ervaren?
Thanks!

In Christus verbonden,

Kurda (hier kunnen ze de G niet normaal uitspreken)

• 24 September 2008 - 05:39

Lien:

Hoi Gerda,

Alles goed met je, wel raar hoor dat je zo ver weg zit. Leuke foto. ik dacht net gister, het wordt weer tijd dat gerda wat van zich laat horen en wat zie ik nu ik wakker werd. een berichtje.

xx lien

• 24 September 2008 - 06:44

Hl1:

Heej Kurda de Bronxwerker!

Tof dat je nu écht aan het werk mag gaan. En misschien scheelt het dat er maar 1 jongen in je team zit..is weer makkelijker om je voornemen na te komen ;)
    Als ik het zo hoor ben je lekker echt Gerda daarzo!

Gods zegen!

hl1

• 24 September 2008 - 08:48

Geke:

Tof weer wat van je te horen! Super dat je het zo naar je zin hebt! Succes met de laatste voorbereidingen voor volgende week! Bid voor je!

Liefs, Geke

• 24 September 2008 - 12:56

Laura:

welk voornemen Hl1??!! :D :P maarem leuk om te lezen wat je doet Kurda! Het klinkt allemaal positief!
    Echt bizar dat je nu gewoon doet waar je het een aantal maanden geleden over had dat je dat wilde doen en nu doe je het gewoon.
    Ichthus is hier trouwens ook geweldig, ik heb een erg leuke kring!!

liefs

• 24 September 2008 - 14:37

Pauli:

mèhn, vet spannend dat je straks alleen die kinderen moet uitnodigen? maarre.. je mag toch niet alleen de straat op, toch minstens met 2 man? dus dat snapt pauli dan niet helemaal.. :(
    en die all stars he.. doe mij ook maar zo'n paar!

• 24 September 2008 - 19:34

Nathan:

He, tof dat je nu echt gaat beginnen in de Bronx. Van de ene bronx naar de andere, best grappig. Veel zegen!!

Nathan

• 24 September 2008 - 20:26

Jayjay:

Hi Gurda,

Nice to work in the Bronx part of town. I hope you get positive response and get the opportunity to spread the News. Are you passing the exam, what if you fail?

Cheers!

• 25 September 2008 - 12:29

Marjolein:

Kurda - t klinkt best aardig!
    Tof, leuk te lezen. Ik snap dat je ernaar uitziet om lekker te gaan beginnen!

Succes en zegen!
    Marjolein

• 25 September 2008 - 18:01

Mariëlle:

Ha Gerda!

L

• 25 September 2008 - 18:06

Mariëlle:

L... euk die computers die niet doen wat je wilt ;)
    Tof om te lezen hoe je lekker aan het rondkijken bent in NY. Je bent al aardig de toerist aan het uithangen :P Jammer dat je daar straks waarschijnlijk niet veel tijd meer voor hebt?! Ik ben heeeeeeel benieuwd hoe je het vind om de lessen te geven. Lukt het om alles te zeggen (in het engels!!!!) wat je wil zeggen? Hoe reageren de kinderen? Ga maar lekker beginnen, dan weten we het vast snel! :) Geniet van alles en Gods zegen.

Liefs Mariëlle