k ben d'r! - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu k ben d'r! - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

k ben d'r!

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

13 September 2008 | Verenigde Staten, New York

Hi All!

I'm here. It was a good flight and I'm in the states. ;)

En nu lekker verder in het nederlands!
Op het vleigveld was het wat gedonder omdat mijn ticket niet goed uitgedraaid kon worden. Gelukkig ging alles goed en zijn we veilig en wel aangekomen op een van de vliegvelden in Nwe York. We hebben nog een tijdje over NY gevlogen. Helaas niet over Manhattan; de plek waar alle grote gebouwen staan!

Op het vliegveld zijn we opgehaald en met een busje vol 'interns' (dat ben ik ook) zijn we naar onze woonplek in Brooklyn gereden.
We wonen toch niet op het eerder genoemde adres omdat die niet meer brandveilig is! (de post zal echter wel aankomen...ik moet nog even achter de goede straatnaam komen)

Het gebouw waar we nu zitten is een week terug ingericht voor ons. Ons zijn 60 interns!!!
Het kleine beetje privacy dat ik dacht te hebben is ook weer wat minder. We slapen met 12 personen op een kamer! Er zijn nl twee grote slaapzalen voor de dames.
Ik slaap helaas niet bij Deborah. Dit om groepjesvorming te voorkomen...

er is wel 1 hele douche beschikbaar voor alle vrouwen. De douche is ook niet altijd warm... Gelukkig heb ik vanochtend heerlijk kunnen douchen onder een warme douche :)

Het contact leggen met andere interns ging erg gemakkelijk! Geloof het of niet: het engels praten ging heel snel! Zelfs Deborah en ik bleven in het engels praten! Nou... wie had dat gedacht ;).

Dus... eerste indrukken:
* leuke mensen
* zorgzame mensen
* gebouw wat minder

zo... dan ga ik nu maar even ontbijten en ik zal wrs best snel weer wat nieuws schrijven. Ik kan nl ten allen tijde op internet (zoals het er nu uitziet!) omdat ik de code gekregen heb en dus via mn laptop op internet kan!

greetings from NYC!

• 13 September 2008 - 14:03

Annelien:

Goed om te lezen dat je goed bent aangekomen. Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen! Heel veel succes met inburgeren, maar dat gaat wel aardig lukken als ik het zo lees ;) groeten aan deborah als je haar ziet.

• 13 September 2008 - 14:04

Lineke:

Lieve Gerda,

We zijn blij dat je veilig aangekomen bent. We hadden vannacht al een sms van je gehad via mama.
    Jammer dat het huis wat minder is, maar je zult er waarschijnlijk wel doorheen bijten op de momenten dat je graag wat privacy had willen hebben jou kennende. Super dat de contacten gemakkelijk gemaakt zijn.
    Heel veel plezier vandaag.
    Tot de volgende keer

xx lien

• 13 September 2008 - 14:59

Peter:

Dat klinkt best positief (afgezien van douche en privacy)! Goed dat het Engels meevalt, een goed begin is het halve werk... Heel veel plezier en succes daar. PS Ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik een andere studie ben gaan doen, bevalt prima alleen super druk...

• 13 September 2008 - 18:46

Geke:

Ha Gerda!

Fijn dat je veilig bent aangekomen! Succes en sterkte met wennen en alles! Hoop dat je er snel je plekje zal vinden! Mooi dat het Engels spreken nu al zo goed gaat! ;)

Liefs, Geke

• 14 September 2008 - 17:52

Marjolein:

Yes, je bent er!
    Ik ben stiekum best jaloers, best avontuurlijk zo zeg. Genietse en ik ben benieuwd naar je verdere verhalen!

• 15 September 2008 - 11:43

Erna:

He Gerda,
    tof dat jullie zijn aangekomen! En nou wennen he.... Zegen, succes en geniet van alles daar!
    Groetjes

• 15 September 2008 - 12:13

Matthijs:

Ha Gerda,

Hopelijk vinden jullie een manier om je privacy te krijgen. Is wel belangrijk hoor, zeker in zo'n grote stad en andere cultuur enzo.
    Maar goed, jij kunt best op jezelf passen, dat hoef ik niet te doen. Hoewel..

Zet m op! Veel plezierige en leerzame momenten.

• 15 September 2008 - 16:39

Laura:

Gerdaatje! Je bent er inmiddels al een paar daagjes...gek zeker, aan alles wennen enzo...(haha tja je hebt wrsch minder moeite met acclimatiseren dan ik ;))
    Ik hoop dat je in alle rust kunt wennen, voorzover dat mogelijk is binnen het project daar!

lieverdeliefs

• 15 September 2008 - 17:36

Matthias:

Mooi dat je veilig bent aangekomen. Jammer dat de douche niet altijd warm is, is wel belangrijk;)Wat voor weer is het daar? En wanneer gaat het echte werk beginnen?

Groeten van Matthias

• 15 September 2008 - 18:43

Tamar:

Jojo Gerda!

Zo zeg!Je bent middenin the States.Gelukkig ben je veilig aangekomen.Al in de Ghetto's geweest?Je foto's zien er stoer uit..jij tussen alle wolkenkrabbers. Veel succes daar en ben benieuwd naar je verdere ervaringen!

Ayoo

• 15 September 2008 - 20:20

Jayjay:

Hi Gurda,

Nice to hear from you. Yeah, can imagine it feels strange sleeping between lots of others in the same room. Hopefully they don't wake you up to soon. Have a good stay in the Big Apple and all the best!

Cheers from Rotterdam!

• 16 September 2008 - 13:13

Derkelien:

Ha Gerda!

Leuk om je eerste ervaringen te lezen! Geniet ervan verder!

Liefs Derkelien