Ontkennen helpt niet meer...
Door: Gerda
Blijf op de hoogte en volg Gerda
01 September 2011 | Lesotho, Maseru
Dit is echt mn laatste dag in Lesotho!!!
Afgelopen dagen een en al afscheid genomen van de verschillende werkplekken en mensen.
Bah.
Om het allemaal nog wat 'makkelijker' te maken ben ik ziek geweest. Maandag had ik al minder energie (toen hadden we ons afscheidsfeestje thuis georganiseerd) en dinsdag was ik helemaal niets waard.
In de ochtend moest ik nog naar de laatste staffmeeting van Youth for Christ. Ik was er lichamelijk aanwezig. Maar daarmee is ook alles gezegd! Toch heb ik stiekum wel kunnen genieten van het afscheid daar.
woensdagmiddag was onze laatste keer in het YouthCenter. Wederom was ik niet fit, dus Heleen heeft 2 keer zo hard gewerkt die middag met alle spelen uitleggen (THANKS).
Speciaal voor ons werd er een toneelstukje gedaan en het was er mooi verzierd. Ook dit was een leuk afscheid (voor zover het leuk is...).
's Avonds (Basotho)vrienden over de vloer gehad. Gezelli!
Vanochtend dacht ik dat ik de hele wereld weer aan kon. Dus ben begonnen met tas inpakken, heb de afwas gedaan, allerlei prutsdingen tussendoor gedaan. Helaas was ik om elf uur weer aardig uitgeteld... mmmmmm misschien zag ik het iets positiever in dan mijn lichaam!
Dus toch maar weer voor pampus op de bank; opladen voor de middag.
s middags naar de streetkids. We hadden weer voor ze gekookt. Toen we daar aankwamen bleken een aantal kids een brief voor ons geschreven te hebben en gingen ze 2 liederen voor ons zingen!!! Dat was echt een erg grote verrassing! Schatjes zijn het!
Na de streetkids nog even bij de kerk gehangen. Hier hangen jongeren zo'n beetje dag en nacht bij de kerk. Wat ze doen?! Muziek maken, tafeltennissen, filmpje kijken etc. Relaxed sfeertje dus.
Daar hebben we ons nog even bij aangesloten 'nu het nog kan'. Potje tafeltennis gespeeld en wat gekletst.
Om de dag goed af te sluiten gingen we uit eten met Gert en Brenda. Tijdens de maaltijd weer een aantal grappen en grollen van de afgelopen maanden doorgenomen. THANKS!!!
en nu moet ik eigelijk naar bed... De tas is ingepakt, het huis is nog een zooi. Maar we hebben morgenvroeg nog. Om 1 uur vertrekken we richting het vliegveld. Zaterdag 3 uur landen we als het goed is op schiphol (u bent allen welkom!).
voor nu natuurlijk nog een potje skip-bo met Heleen, glaasje Amarula erbij en er niet aan denken dat we morgen vertrekken uit het mooie, gave land Lesotho....
Khotso (vrede)
01 September 2011 - 21:02
Geke:
Geniet van jullie laatste ochtendje morgen!!! En voor daarna een hele goede terugreis toegewenst! Sterkte, want het is niet makkelijk om ergens weg te gaan waar je het zo naar je zin hebt gehad en waar je zoveel mooie dingen hebt meegemaakt!
Liefs, Geke -
02 September 2011 - 05:36
Lien:
Lieve schat
Kan me voorstellen dat je niet weg wil uit Lesotho :-)
Hele goede reis voor beiden en tot morgenavond
Liefs Lien en rob -
Inge:
Tot morgen!! -
03 September 2011 - 08:03
Diana/Jeremy:
Hoi Gerda wij vinden het leuk dat je weer terug komt en hopelijk zien we je gauw weer bij de pannakooi.
xxxDiana en Jeremy -
04 September 2011 - 15:46
Job:
Welcome back. Blessings on the culture shock.
07 September 2011 - 16:38
Matthijs:
Weet je zeker dat 'Khotso' vrede betekent en niet gewoon een uitlating van je ziek-zijn is?