Nieuw Zeeland
Door: Gerda
Blijf op de hoogte en volg Gerda
27 Maart 2025 | Nieuw Zeeland, Auckland
Wat is Nieuw Zeeland een enorm mooi land!
In acht weken heb ik zowel het Zuider- als het Noordereiland ontdekt.
Eigelijk moet ik ‘we’ zeggen want ik heb van de 8 weken, 6 weken samen gereisd met mijn zus Lineke en zwager Rob!
Allebei hadden we onze eigen camper/campervan waar we het land mee doorgekruist hebben.
Het samen genieten en ervaringen delen maakte dit gedeelte van mijn reis extra bijzonder.
Wat een luxe om een keer niet te hoeven koken en afwassen en om soms zelfs een ontbijtje op bed geserveerd te krijgen.
Bijna elke avond hebben we onze dag samen afgesloten met het spelen van Phase 10. Gezellig!
Het is eigelijk onmogelijk om hoogtepunten te kiezen van alles wat ik gezien heb. Als ik het ene kies doet het een andere vet mooie plek weer tekort. Maargoed… ik zal een poging doen en een opsomming maken.
ZUIDEREILAND
• Wat een ruige, ongerepte en diverse natuur! Het is altijd weer een verrassing wat voor moois er te zien is na een bocht.
Enorm vaak heb ik ‘wooooow momentjes’ gehad tijdens het rijden.
• De verschillende berg- en gletchermeren vond ik fantastisch om te zien. En te voelen door er in te plonzen!
Het enige meer wat te koud was om in te gaan was Lake Tasman. Dat meer vond ik ontzettend mooi doordat het groen was en er nog ijsschotsen in lagen.
• Fijnste zwemmeer vond ik Lake Wakatipu, bij Queenstown
• We zijn naar het meest zuiderlijke stadje van het Zuidereiland gereden: Bluff.
• Zonder twijfel mijn hoogtepunt van Nieuw Zeeland: Rob en Lineke hebben mij verrast met een 2,5 uur durende rondvlucht boven meren, door bergen, over de fjorden (oa Millford sound), vlak langs een waterval en als klapper over en rondom gletchers!
En de megaklapper: Rob was de piloot! Echt bijzonder.
• In Te Anau hebben we een glowworm tour gedaan. Allemaal lichtgevende beestjes in een donkere grot. Indrukwekkend!
NOORDEREILAND
• Vlakker en minder ruige natuur ivm het zuidereiland.
• Na een tijdje vlak landschap zag ik ineens in de verte de vulkaan Taranaki in volle glorie mooi staan te wezen!
• Samen met Lineke en Rob heb ik de Tongariro Crossing gelopen. Een tocht over / langs vulkanen, craters en meren.
Erg intensieve tocht met een enorm stijle afdaling. Moe, voldaan en trots kwamen we na 9 uur weer terug bij de campervan.
• De geothermische activiteiten vond ik erg interessant en indrukwekkend!
Vooral Waiotapu Termal Wonderland. Bizarre kleuren en actieve, stomende geissers maken het een erg bijzondere plek.
Ook ruikt het er naar zwavel, dus de actieve plekken waren goed te herkennen aan de geur.
• Ik heb verschillende heerlijke kampeerplekjes gehad waarbij ik de schuifdeur maar open hoefde te doen of ik zag de natuur om me heen.
• We hebben familie bezocht! In Hamilton wonen twee nichten van m’n vader. We zijn hartelijk ontvangen bij hun thuis en mochten zelfs op hun oprit kamperen.
• Het eiland heeft erg veel bijzonder mooie stranden. Van een aantal heb ik ook meegenoten.
• Surfen in Nieuw Zeeland kan ik ook afvinken!
• Ook ben ik wezen zandsurfen: met een bodyboard van een hoge duin afsjeesen.
• We zijn naar het meest noordelijk bereikbare plekje gereden: cape Reinga.
En verder:
• De vegetatie (alle bomen en struiken) vond ik indrukwekkend.
Soms kleurrijk, dan mysterieus door veel mos op de bomen en een ander moment voelde het als een oerwoud met alle varens en palmbomen
• Water, Kambucha, Bundaberg Mango, L[e-38]P en port zijn mijn meest gedronken drankjes.
• We hebben geregeld ontbeten met zelfgebakken pannenkoeken
• De standaard uitchecktijd (10u) op de camping hebben we bijna standaard niet gehaald.
• We hebben enorm de slappe lach gehad nadat Rob me aantikte en ik letterlijk van m’n stoel rolde
• Hangmat meenemen op reis is briljant! (Behalve als de ophanghaak kapot gaat als je erin ligt…..)
• Veel avonden heb ik genoten van de heldere sterrenhemel.
• Het weer zat ons ontzettend mee. We hebben bijna geen regendagen gehad en vooral een stralende zon.
Het is behoorlijk puntsgewijze blog geworden. Het zijn teveel diverse dingen om er een lopend stuk van te schrijven. Dus hier moet je ’t mee doen[e-1f643]
P.s. Op de app Polarsteps staan veeeeeeel meer ervaringen beschreven.
01 April 2025 - 18:43
Margreet :
Wat een geweldig mooie belevenis
je kunt zien dat jullie geweldig genieten
geniet nog maar een poosje verder van je mooie wereldreis
lieve groetjes margreet
02 April 2025 - 08:52