Australië - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu Australië - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

Australië

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

26 Januari 2025 | Australië, Melbourne

Het land Australië heb ik mogen verkennen met een campervan: een auto die verbouwd is om ook in te kunnen slapen en kamperen.

Waar ik er in het begin wel een beetje tegenop zag om ermee op pad te gaan (hoe werkt dat allemaal? Hoe vind ik een camping? Voel ik me veilig ‘s nachts?) heb ik hem eergisteren met een beetje pijn in m’n hart ingeleverd.

Wat een heerlijke manier van reizen!!!!

Omdat ik er in m’n eentje in reisde kon ik het bed gewoon uitgeklapt laten. Spullen bleven ook prima liggen tijdens het rijden dus ik kon de deur gewoon dichtdoen en wegrijden.

Na een paar nachten op een camping durfde ik de free-camping spots ook aan.

Op die plekken mag er gekampeerd worden, zijn er toiletten aanwezig maar verder geen faciliteiten. Maargoed…. meer had ik niet nodig!

Ja, het reizen met een campervan is me enorm goed bevallen!

Wat me opviel aan Australië is dat de mensen vriendelijk zijn. Ook in het verkeer!

Het lastige bij aardige Australische mensen is dat je vantevoren niet weet wie er een enorm accent hebben.

Zodra ik hoorde dat iemand een enorm accent had verstond ik ze soms domweg niet.

Soms gokte ik een ‘yes’ or ‘no thanks’ en probeerde ik vooral het praatje zo kort mogelijk te houden [e-1f605].

Verder heb ik genoten van de rondspringende kangoeroes!

Met name vanaf Sydney heb ik ze geregeld gezien. Soms zelfs voor m’n campervan-deur!

Ook heb ik koala’s kunnen spotten. Zo grappig hoe ze in de boom liggen te slapen!

Natuurparken heb ik bewonderd, door dorpen gereden, fantastische uitzichten gehad onderweg en heerlijke Australian Pie’s gegeten.

Van de steden die ik gezien heb heeft Sydney toch wel de meeste indruk gemaakt. Ik vermoed juist doordat ik er was toen het new-years-eve vuurwerk afgeschoten werd.

De oceaan blijf ik ook altijd fijn vinden. Heerlijk om er steeds even in de plonzen.

Ik had gehoopt vaker te kunnen surfen maar ik kwam erachter dat de surfboards niet overal makkelijk te huren zijn. Of ik stond op het verkeerde moment bij de zee, wanneer er geen goeie golven waren.

Al met al heb ik vier keer een surfboard kunnen huren en heb ik heerlijk genoten van het ‘spelen in de zee’.

Ik heb op en top genoten van Australië!

Nu op naar nieuwe avonturen in Nieuw Zeeland mèt m’n zus en zwager!

P.S. wil je meer details lezen van mijn reis? Volg me dan op Polarsteps (download de app en zoek op mijn naam. Of stuur me een berichtje voor een link)

• 27 Januari 2025 - 06:27

Margreet :

wat een belevenis ziet er indrukwekkend uit

geniet nog maar even [e-1f917][e-1f44d]

• 27 Januari 2025 - 07:58

Brian:

Wat een leuk verslag om te lezen. We missen je hier heel erg maar wat fijn dat je het daar zo goed hebt. Blijf genieten[e-2764]️

• 27 Januari 2025 - 09:37

Marga:

Wat een belevenissen Gerda, niet normaal! Je geniet echt van je leven en wil de wereld zien. Super, weinig mensen die zoveel mee maken. Geniet er nog van, nu samen met je familie :)