En zie... het is goed! - Reisverslag uit Maseru, Lesotho van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu En zie... het is goed! - Reisverslag uit Maseru, Lesotho van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

En zie... het is goed!

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

14 April 2011 | Lesotho, Maseru

Vanochtend werd ik wakker in een tweepersoons-bed… ik wist niet wat Heleen aan het doen was, ik kon kiezen naar welke wc ik zou gaan en dacht ‘ja, ik heb het ontzettend goed!’.
Sinds gisteren zijn we voor drie weken verhuisd naar het huis van Hollanders die nu op vakantie zijn. Nadat we ze 3 keer gezien hebben boden ze ons hun huis aan om op te passen!
Dus nu hebben we een heel huis tot onze beschikking ipv een kamer die we delen.
Gisteren hebben we bijvoorbeeld voor het eerst in 1,5 maand (Nederlands) journaal gekeken en de wereld draait door :D.
Het kan nu zelfs voorkomen dat ik niet weet waar Heleen is! Dat ik haar naam schreeuw en ze me niet hoort. (oke… beetje overdreven misschien maar het is echt een groot verschil in ruimte wat we nu hebben)

Naast het fijne huis gaat het werken ook nog steeds lekker. Afgelopen dinsdag hebben we voor het eerst Rock Solid gedaan met de straatjongeren. Dat was, net als de 1e Rock Solid in het YouthCenter, een groot succes.
Vandaag hebben we weer voor ze gekookt. Dit keer een pan vol met macaroni. Echt lachen dat ze een bordje eten halen en dan achter een auto gaan staan, ze met een plastic zakje moffelen en dan komen ze weer met een leeg bordje een nieuwe lading halen! Blijkt dat ze lekker aan het hamsteren zijn zodat ze ‘s avonds ook nog wat hebben :).
Helaas waren er een aantal jongeren niet. Op zich is dat niet heel erg maar de jongeren waren vanochtend opgepakt door de politie omdat ándere straatjongeren laptops gestolen hadden.
En wanneer straatjongeren opgepakt worden door de politie gaat het niet zachthandig. We zagen een jongere die terugkwam van het politiebureau met een dikke lip en slagplekken op de borst van 20 bij 10 cm ofzo! Echt bizar!!!

Vanmiddag hebben we ook een Bijbelstudie met 2 jongeren uit de kerk gedaan. Afgelopen maandag waren ze bij ons langs geweest in ons huis (dat was nog in het kantoor van YfC) omdat daar een playstation staat. Toen ze er waren bleek de playstation het niet te doen maar we hebben ons prima vermaakt met ze. Ze vertelden dat er elke donderdagmiddag Bijbelstudie is in de kerk. Dus we dachten vandaag ‘laten we maar even smsen of er Bijbelstudie is’. Atrax sms’te terug dat we konden komen. Bij de kerk aangekomen bleken Atrax en Bata met zn tweetjes te zijn, er officieel helemaal geen Bijbelstudie zou zijn maar dat we dus gewoon even een Bijbelstudie gingen doen! Fijn, zulke mensen :)

Ik ga de blog afsluiten met wat citaten uit mijn ‘mooie-momenten-boekje’. Dit boekje heb ik gekregen van mijn miniwijk (groepje mensen die in dezelfde buurt wonen) van de kerk in Zwolle om allemaal mooie momenten in op te schrijven.
7 april -> in het park liggen met de straatjongeren. Samen Bijbelstudie doen. De jongeren lezen gretig mee uit de bijbel.
8 april -> met gave jongeren van het YouthCenter door de buitenwijk Khubotswana lopen om een volleybalwedstrijd te spelen
11 april -> we liepen langs de straatjongeren. Ze kwamen enthousiast naar ons toe. Eén van de jongeren zei “I’m hungry, all of you” ;)
14 april -> door de stad rijden en achterna gerend worden door een straatjongere omdat hij ons wil groeten.
14 april -> fotoshoot in de Pick & Pay (= supermarkt) met een ingevroren varkenskop

Liefs Gerda

• 14 April 2011 - 20:50

Lien:

Dag schat,
    zo te lezen, vermaak je je wel.
    las net nog de verhalen van suriname.
    Heb heimwee en wil er weer samen naar toe? wanneer heb je tijd???

x

• 15 April 2011 - 06:10

N....:

Kun je nog even zeggen of jij links of rechts bent op de foto met het varken? :-)

• 15 April 2011 - 09:44

Deborah:

Hoi Gerda!

Ik heb eens even zitten lezen en rondneuzen.... Fijn om te zien dat het goed met je gaat!

Nog veel plezier daar!!
    Liefs, Deb