van-de-hak-op-de-tak - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu van-de-hak-op-de-tak - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

van-de-hak-op-de-tak

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

20 Oktober 2008 | Verenigde Staten, New York

mmm... hoe ga ik dit berichtje nou beginnen? Ga ik eerst vertellen van mn vrije dag vorige week of van de werkweek. Of misschien leuke anekdotes, of juist aangrijpende. zucht... ik weet niet waar ik beginnen moet!

Het voordeel van zo'n intro is dat ik dan eigelijk al begonnen ben. :)
Ik ben eigelijk niet zo heel verstandig bezig nu. Eigelijk moet ik lekker mn bed induiken. (het is twaalf uur) Maar ik wil ook zo graag het verhaal typen en dan morgen (maandag) de hele dag echt helemaal vrij hebben!

Oke... ik begin bij mn werkweek. Het is erg fijn om te merken dat er een band begint te komen met de kids. Het is nu niet alleen zo dat de kinderen mij herkennen en een 'hug' (knuffel) geven maar ik herken ze ook ;). Van sommigen weet ik de naam al...
De vruchten van visitation beginnen ook zichtbaar te worden (elke vrijdagmiddag klop ik bij mensen op de deur en nodig de kids uit voor yogibear). Fijn om te ouders persoonlijk te kunnen begroeten en te genieten van de kinderen die naar je toekomen met een big smile van 'jij was bij mij thuis!'.

Afgelopen week moest ik in de sidewalk school een verhaal vertellen aan de kinderen adhv 10 platen. Ik zag er best wel tegenop... een heel verhaal vertellen in het Engels. Tussendoor twee keer 'preken' en aan het eind bidden met de kids.
Eenmaal op het podium ging alles eigelijk vanzelf ;) Waar heb ik me druk over gemaakt?!

Donderdag was ik ziekig... Natuurlijk wilde ik dat niet toegeven totdat ik mn lunch eruit gegooit heb midden op straat :( toen kon ik het niet meer ontkennen! Rustig aandoen was het advies, een nachtje lekker slapen. Vrijdag ook wat rustiger aan gedaan. En nu ben ik weer beter!

Tijdens de indoor sunday school (op zaterdag) zat ik op een gegeven moment met een meisje op schoot. Het was ergens tussen drie en vier uur. Ze zei dat ze honger had. Ik vroeg haar of ze vandaag al wat gegeten had. 'nee'... Toen ik haar vroeg waarom niet antwoordde ze dat haar moeder er niet was vandaag en dat er dus geen eten was. WHAAAA
Gelukkig had ik nog brood in mn tas wat ik haar kon geven.

Buiten mn werk heb ik deze week niet erg veel gedaan. Vanaf donderdag zo snel mogelijk mn bed ingedoken.
boodschappen gedaan, mn was gedaan, bijgekletst met een stukje NL, chocolademasker genomen (!), lekker muziek geluisterd en mn fotocamera maar eens geleegd.
Toen ik even op internet aan het kijken was las ik het woord 'stampot' en ik dacht 'dat mis ik misschien wel een beetje!'. Het wordt hier kouder en als ik dan denk aan de hutspot van mama...
Zo. dat was even een op-en-top-nederlands-moment!

Dat was het weer voor vandaag.
Ik duik lekker mn bed in.

God zegent je!
God bless you!

P.S. ik hoop dat het berichtje een beetje duidelijk is... t is een beetje van de hak op de tak.
ach... k hoor het wel als het onduidelijk is!

• 20 Oktober 2008 - 05:08

H&A:

Hoipoi lieve Tetta,
    Voordat we naar A'doorn vertrekken, even gekeken of er een berichtje van Tetta is. Leuk om nog even wat van je te lezen voordat we een week offline zijn.
    Enne... wij krijgen vanavond de hutspot van mama!

Heel veel nusjes en groetjes

• 20 Oktober 2008 - 07:43

Anne:

hee gerda,
    je berichtje is duidelijk hoor!! wat maak je daar toch een hoop mee, geweldig!
    x anne

• 20 Oktober 2008 - 08:09

Vakidioot:

Leuk om weer wat van je te horen! Ik heb mn moeder je stukje ook laten lezen, omdat ik vind dat je niet rommelig, maar leuk schrijft (kijk, zo kun je het ook zien), mijn moeder vind het net een column).Zo te horen ben je goed bezig om het afscheid flink moeilijk te maken... Ik vind t echt knap wat je daar in NY allemaal doet voor het geloof. Ik zal voor jullie blijven bidden, maar volgens mij heeft God het al goed voor met jullie en jullie werk daar!

Ondertussen moet ik -tot mijn lichte schrik- bekennen dat mijn opleiding van mij een echte vakidioot aan t maken is!!! De opleiding is superdruk, maar ik vind het superleuk, ik vind het zelfs niet heel erg om mn huiswerk te maken en ik ben zelfs helemaal bij! Ik herken mezelf bijna niet meer, ik ben niet meer zo serieus met een opleiding bezig geweest sinds de basisschool! Weer s wat anders en guess what: it feels pretty good!

Nou, heeeeeel veel succes nog in NYC!!!

• 20 Oktober 2008 - 18:06

Lien:

Hoi lieve tetta,

ik heb je vanavond even lekker geknuffeld. hihi
    ga do naar Engeland, naar tante Sies, gs vr naar london en en kom maandag weer terug.
    mooi te horen dat het allemaal goed met je gaat.

Vertrouw maar op God, die helpt je elk moment, maar dat zul je al veel ervaren hebben.

liefs lien

• 20 Oktober 2008 - 20:57

Geke:

Hey Gerda!

Tof om je verhalen weer te lezen! En het is duidelijk hoor! ;) Super dat je het er zo naar je zin hebt! Geniet ervan. Ik bid voor jullie!

Liefs, Geke

• 21 Oktober 2008 - 03:12

NYC-inwoner :

Haha, gnagna, mag ik een ieder die dit bericht leest er van op de hoogte stellen dat ik het leukste reis- en vrijwilligerswerkmaatje van de wereld aan mijn zijde heb ;)
    Ik ben echt super trots en blij, dat begrijp je!

• 22 Oktober 2008 - 18:48

Wilma:

Ha lieve Gerda,

Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt in the USA! Geniet ervan en Gods zegen bij alles wat je doet! De groetjes aan Deborah en Ferdinand (zit hij daar ook nog?)
    Veel plezier!

Liefs wilma

• 23 Oktober 2008 - 01:00

Herman Barkmeijer:

Hoi Gerda,

leuk web-log en leuke foto's. Goed bezig al met al. Vond het leuk om in het kerkblaadje te lezen dat je in New York zat. Hou vol en Gods zegen.

mazzel Herman.

• 26 Oktober 2008 - 21:05

Roeline:

Hoi gerda Ik ben maar eens even weer gaan neuzen op je site. Gaaf man dat je dit allemaal doet. Leuk om de fot´s te zien waar ik ook ben geweest.
    Succes nog en en geniet ervan.
    Vertrouw op de Heer en we bidden voor jullie.
    xx Roeline

• 30 Oktober 2008 - 12:42

Pauli:

gerda, doe es even heel rap een nieuwe blog plaatsen! ik ben zo ongelovelijk verschrikkelijk nieuwsgierig wat je allemaal meemaakt daar in het verreweggewegzijn ofzo