Mi verjari - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu Mi verjari - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Gerda Heuw - WaarBenJij.nu

Mi verjari

Door: Gerda

Blijf op de hoogte en volg Gerda

30 December 2005 | Suriname, Paramaribo

30-12-2005

'er was er een jarig hoera, hoera, dat kon alleen Geke zien hoera!'

Ja lieve mensen! ik heb een erg leuke en speciale verjaardag gehad.
Hij begon om 00.01 met gezang! Ik zat met een deel van mijn huisgenoten en nog twee studenten aan de waterkant lekker wat te drinken. Om 00.01 uur begon iedereen mij toe te zingen en ging de muziek harder! En er kwam een Surinamer af op het geluid en die wilde met me dansen! Dus ik ben dansend mijn verjaardag ingegaan! Ondertussen had Geke een Borgoe-cola voor mij gezet om het nieuwe levensjaar in te luiden!

Toen ik 's ochtends wakker werd ben ik mijn bed uitgegaan en heb als eerste het pakje opengemaakt wat ik van papa en mama gekregen heb! Heeeeerlijk om kadootjes te krijgen! Dank u wel paps en mams!!!!
Daarna kwam Geke uit bed. Het was haar idee om mij ontbijt op bed te brengen maar ik was er te vroeg uit... dus kreeg ik het ontbijtje op de veranda! Een lekkere tosti ala Geke, mango, chocola en een kopje thee!
Jammer genoeg is de tosti niet zo goed gevallen in mijn maag want ik was daarna een paar uur misselijk! Maar gelukkig ging dat over!
's Middags kwam de dominee van de reformatiekerk op bezoek met zijn dochter! En ook nog een ander gezin uit die gemeente! Ik vond het erg leuk dat ze op mijn verjaardag waren! (even een leuk weetje: Het is in Suriname het gebruik dat je het cadeautje pas uitpakt als de gasten weggaan!)
's Avonds zijn er nog enkele studenten van Saron langsgeweest om mijn verjaardag te vieren. Al met al was het een erug leuke en gezellige verjaardag!
En nu ik in het internetcafe zit, zag ik dat ik ook nog heeeeeel veel mailtjes/e-cards van jullie gekregen heb! Bedankt!

Ik ga nu lekker naar huis, uitrusten in mijn hangmat die ik van mijn Surinaamse huisgenoten gekregen heb!

veel liefs,

Gerda

• 31 December 2005 - 10:28

Pinda:

Nog gefeliciteerd (hand-smak-smak-smak)!!! We miss you... En natuurlijk een gezegend 2006!
    Ga je ook vuurwerk afsteken??? Ik ieg wel, in de blubbersneeuw (vannacht 10 cm gevallen, maar het dooit geloof ik alweer)
    Liefs, Pinda

• 31 December 2005 - 13:38

Jeannette Pathuis:

Lieve Gerda,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Gods rijke Zegen gewenst. Ik heb een nieuwjaarskaart naar Geke gestuurd met de vraag of ze hem ook ff naar jou wil doorsturen omdat ik je emailadres niet heb. Een hele goede jaarwisseling gewenst!Mi e sjie joe!!

• 31 December 2005 - 19:04

Inge:

He Gerda, nog maar 4 uurtjes en dan is het bij ons al nieuwjaar... ik ga straks sterretjes afsteken :).
    He, ga van de jaarwisseling genieten daar in Suriname en over 4,5 maand ben je weer in Zwolle. Gezellig!!

Liefs Inge

• 01 Januari 2006 - 00:18

Laura:

Hey feestvarken! Feest nogmaar ff door,nog drie uurtjes en dan is het daar ook 2006!!! Alvast gelukkig nieuwjaar lieve Gerda kus Laura

• 01 Januari 2006 - 18:25

Annelien:

Hey Gerda en Geke,

gelukkig nieuwjaar!!!
    (ik weet geke's site niet, maar zo krijgt ze t vast ook wel)

kaartje komt over ong 3 week ;)

groet Annelien

• 02 Januari 2006 - 09:52

Jantine!!:

Heyhey!!

Nog gefeliciteeeeeeeeerd met je verjaaaardag!! En natuurlijk een gelukkig ne gezegend 2006!!

Liefs Jantine

• 03 Januari 2006 - 12:49

Titia:

Heee lieve Gerda!
    Ik wil je LUID EN DUIDELIJK een heel goed nieuw jaar wensen!! En nog gefeliciteerd met je verjaardag! :D Een fijne tijd daar gewenst!
    Liefs Titia

• 04 Januari 2006 - 20:54

Bert-Jan:

He Gerda,

Laat ik nu ook ff bewijzen dat ik jouw website ook goed in de gaten houd. Leuke verhalen. Oh ja, Nog gefeliciteerd met je verjaardag, maar dat heeft Geke ook al even voor me gadaan als het goed is. Suc6 daar verder.

Groeten Bert-Jan